Forex’ te Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?

      Daha önce de belirttiğimiz gibi bir oyuncu ilk önce işlem yapacağı piyasanın işleyiş şartlarını çok iyi bilmelidir. Emir çeşitleri, özellikleri ve ne işe yaradığı bilinirse avantaja çevirebilir. Teknik analiz bilgisi mutlaka iyi olmalıdır.
Bu yazımızda birkaç önemli teknik analiz kurallarına, işleyişine ve mantığına örnek vermek için değindik. Fakat teknik analiz başlı başına bir bilimdir. Bu konuda birçok kitap, süreli yayın, ve makale yayınlanmaktadır. Teknik analiz bilginizi arttırmak için yeterli veya yabancı çeşitli kitaplar vardır. Bunlardan sadece bir tanesini değil birçoğu incelenmelidir. Böylece değişik bakış açıları ve sistemler hakkında bilgi edinilmelidir.
      Ayrıca isteyen veya imkanı olanların, mutlaka uzman ve kendisini kanıtlamış teknik analistçilerden uygulamalı eğitim ve kurslar alması son derece yararlı olur.
Hiç bir teknik analiz kuralı kesin fizik kuralı veya kutsal kitap ayeti değildir. Mutlaka doğru çıkacak diye bir durum söz konusu değildir. Kısa yoldan zenginlik sağlayacak bir reçete olarak bakılmamalıdır.
      Her türlü teknik analiz sisteminin mantığı iyi anlaşılmalı, test edilmeli ve sorgulanmalıdır. Unutmayın ki sizler gibi milyonlarca kişi teknik analiz sistemlerini para kazanmak amacıyla uygulamaktadır. Analizler sadece daha disiplinli ve sistemli hareket etmek için birer yol gösterici ve yardımcı olmalıdır. Kesinlikle kazandıracak diye birşey söz konusu değildir. Sadece doğru ve test edilmiş bir sistemle riskinizi sınırlandırıp kazanma olasılığınızı arttırabilirsiniz.
      Teknik analizin yanında özellikle uluslararası döviz piyasalarında, ülkelerin ekonomik durumunu belirleyen datalar, fiyat hareketlerini kuvvetli bir şekilde etkileyebilmekte ve trendlerin yönünü değiştirebilmektedir. Teknik sisteme göre al ve sat sinyali gelen bir durumda beklenenden yüksek veya düşük bir verinin gelmesiyle, teknik sinyallerin tersine sert görülmesi söz konusudur.
      Temel ekonomik verilen tarihleri, açıklaması, ekonomiyi ve piyasaları ne yönde etkileyebileceği iyi bilinmelidir.
      Bunların yanı sıra hergün teknik ve temel bilgilere anlık ulaşabileceğiniz, her an bilgi akışını ve değişiklikleri aktarabilecek profesyonel danışmanlık almak  ta, 24 saat açık ve hızlı hareket eden uluslararası döviz piyasalarında son derece önemlidir.